ខណៈពេលដែលវីរុស Covid-19 វាយប្រហារយ៉ាងខ្លាំងទៅលើវិស័យទេសចរណ៍ពិភពលោក ក្រុមហ៊ុនអាកាសចរណ៍ជាច្រើនកំពុងជួបវិបត្តិហិរញ្ញវត្ថុ និងតស៊ូជំនះក្នុងវិបត្តិនេះ។ ជាក់ស្ដែងក្រុមហ៊ុន Singapore Airlines បានកំពុងព្យាយាមរកវិធីថ្មីៗ ដើម្បីកែខៃជើងហោះហើរស្ទើរទាំងស្រុងរបស់ខ្លួនដែលកំពុងជាប់គាំងដោយសារការរីករាលដាលនៃវីរុស Covid-19 និងដើម្បីរកចំណូលបានខ្លះសម្រាប់បន្តប្រតិបត្តិការ។
បើយោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មាន Bangkok Post បានឲ្យដឹងថា Singapore Airlines បានកំពុងផ្លាស់ប្ដូរការប្រើប្រាស់យន្តហោះទំនើប ប្រភេទ A380 ចំនួនពីរចតនៅអាកាសយានដ្ឋាន Changi ធ្វើជាភោជនីយដ្ឋានបណ្ដោះអាសន្ន។ ប្រភពដដែលបានបន្តថា ជាមួយប្រតិបត្តិការថ្មីនេះ ទទួលបានជោគជ័យយ៉ាងខ្លាំង ដោយសំបុត្រសម្រាប់កៅអីក្នុងភោជនីយដ្ឋានលើយន្តហោះនេះ ទទួលការកក់ទុកក្នុងពេលមិនដល់ ៣០នាទីផង។
ជាមួយគ្នានេះដែរតម្លៃអាហារក្នុងមួយឈុតមានតម្លៃ ៦៤២ ដុល្លារសិង្ហបុរី (ប្រហែល ៤៧២ ដុល្លារ) ខណៈកៅអីសម្រាប់ថ្នាក់ (business class) មានតម្លៃ ៣២១ ដុល្លារ សិង្ហបុរី (ប្រហែល ២៣៦ ដុល្លារ) បន្ទាប់មកកៅអីថ្នាក់ ( premium economy) មានតម្លៃ ៩៦.៣០ ដុល្លារសិង្ហបុរី (ប្រហែល ៧០ ដុល្លារ) និងសម្រាប់ថ្នាក់ (economy) មានតម្លៃ ៥៣.៥០ ដុល្លារសិង្ហបុរី (ប្រហែល ៣៩ ដុល្លារ)។
ក្រុមហ៊ុន Singapore Airlines បាននិយាយនៅក្នុងសេចក្ដីថ្លែងការណ៍មួយថា កៅអីប្រហែលពាក់កណ្ដាលនៅក្នុងយន្តហោះនីមួយៗ នឹងត្រូវរៀបចំឡើងតាមគោលការណ៍ទប់ស្កាត់ការឆ្លងរីករាលនៃវីរុស covid-19។ ទន្ទឹមនឹងនេះ ប្រតិបត្តិការភោជនីដ្ឋាននឹងបើកនៅថ្ងៃ ២៤ និង ២៥ ខែតុលា ចាប់ពីម៉ោង ៦ ល្ងាច (ម៉ោងក្នុងស្រុក) ដោយសារតម្រូវការខ្លាំង។ គួរបញ្ជាក់ផងដែរថា ក្រុមហ៊ុន Singapore Airlines ទទួលរងនូវការខាតបង់ចំនួន ១.១២ ពាន់លានដុល្លារសិង្ហបុរីនៅត្រីមាសទីមួយ រហូតដល់ខែមិថុនា ហើយបានកាត់បន្ថយកម្លាំងពលកម្មរបស់ខ្លួនប្រមាណ ២០% ផងដែរ៕
អត្ថបទ៖ លីនី
ប្រភព៖ bangkokpost