ពេលវេលាជាមាសប្រាក់! បុរសជនជាតិថៃម្នាក់ឆ្លៀតពេលទំនេរពីការងារមកលក់មាន់បំពងតាមអនឡាញ រកចំណូលបានជាង ១ពាន់ដុល្លារក្នុងមួយខែ
អាជីវកម្ម September 20, 2022 Khmernote

ថៃ៖ លោក Mee-Inthanon Sao Sungyang វ័យ ២៦ ឆ្នាំ បានជ្រើសរើសរបរលក់មាន់បំពងតាមអនឡាញ បន្ថែម​ពីលើការងារដែលមានស្រាប់ មិនទុកពេលទំនេរចោលអត់ប្រយោជន៍ ធ្វើឱ្យគាត់អាចរកប្រាក់ចំណេញបានជាង ចំណេញជាង ១ពាន់ដុល្លារក្នុងមួយខែ។ លោក Mee-Inthanon ប្រាប់ផ្លូវមហាសេដ្ឋីតាមអនឡាញ (Sentangsedtee)ថា៖ ក្រោយរៀនចប់ថ្នាក់បរិញ្ញាបត្រវិជ្ជាជីវៈ លោកបានជ្រើសរើសមិនបន្តការសិក្សា ហើយទៅស្វែងរកការងារធ្វើនៅទីក្រុង កាលពី២ឆ្នាំមុន ហើយបានទទួលការងារធ្វើនៅអាកាសយានដ្ឋានមួយ រហូតដល់ការផ្ទុះឡើងនៃ COVID-19 ដែឡបានផ្លាស់ប្តូរជីវិតរបស់មនុស្សជាច្រើន រួមទាំងលោកដែលត្រូវបានបញ្ឈប់ការងារផងដែរ។

លោកបានបន្តទៀតថា៖ ក្រោយ​ពី​ត្រូវ​បាន​គេ​បញ្ឈប់ការងារមក គាត់​ក៏​បន្ត​រក​ការងារ​ធ្វើ រហូតដល់គាត់បានមកធ្វើការជាបុគ្គលិកក្រៅម៉ោងនៅ The Pizza Company។ ខណៈពេលនោះដែរ លោកចាប់​ផ្ដើម​គិត​ថា យើង​​គួរ​រក​ប្រាក់​បន្ថែម​ទៀត ព្រោះយើងត្រូវជួយសម្រាលបន្ទុកអ្នកផ្ទះ ហើយការងារនៅក្នុងហាងទាំងនេះគឺពិបាកណាស់។ ដូច្នេះ​លោកក៏បាន​និយាយ​ជាមួយ​អ្នក​គ្រប់​គ្រង​ហាងថា៖ តើខ្ញុំអាចធ្វើការនៅពេលព្រឹករហូតដល់ម៉ោង ២ រសៀលបានទេ? អ្នកគ្រប់គ្រងហាងក៏ឆ្លើយតបមកវិញថា មិនអីទេ!

ក្រោយមកទៀតលោកក៏ចាប់ផ្តើមគិតគូររកធ្វើអ្វីបន្តទៀត? បន្ទាប់​មក ចៃដន្យអី លោកបាន​ស្នាក់​នៅ​ជា​មួយ​សាច់​ញាតិ​ ហើយកន្លែងដែលគាត់រស់នៅ ខុនដូ មានមនុស្សច្រើន ហើយមានតូបលក់អាហារច្រើនផងដែរ ប៉ុន្តែមិនសូវមានអាហារចម្រុះច្រើនទេ ដូច្នេះលោកក៏បានគិតថា វាអាចជាការល្អដែលលោកអាច ប្រើប្រាស់ផ្ទះបាយខុនដូក្នុងការចំអិន ដោយប្រើវិធីលក់តាមរយៈកម្មវិធី Line Condo តើ​គេ​យក​អ្វី ឬចង់ញាំអ្វី?

ពេលចេញលក់ដំបូងៗមិនមានអតិថិជនទេ ដោយសារតែគាត់មិនស្គាល់យើង ប៉ុន្តែ​ក្រោយ​ពី​លក់​បាន​មួយ​រយៈ​ការលក់ក៏​ល្អ​ជាងមុន ប៉ុន្តែមិនទាន់ល្អខ្លាំងទេ ដោយសារ​អាហារ​កម្ម៉ង់មាន​ភាព​ស្មុគស្មាញ មាន​មុខ​ម្ហូប​ច្រើន ដំណើរការ​នៃ​ការ​រៀបចំ​មាន​ច្រើន នាំអោយលោកមានអារម្មណ៍ថា វាដូចជាការងារហួសប្រមាណ ហត់ពេក ហើយកន្លែងរបស់យើងមានកំណត់ ដូច្នេះលោកក៏បានរកមើលម៉ឺនុយផ្សេងទៀត ស្រាប់តែលោកនឹកឃើញថា រូបលោកបានធ្វើការងារក្រៅម៉ោងរួចហើយនៅភោជនីយដ្ឋានអាហារ Fast food លោកក៏យល់​ឃើញ​ថា​ម៉ឺនុយ​មាន់​បំពង​ វាមានរូបមន្តប្រឡាក់ ហើយការ​លាយម្សៅ​បំពង​ក៏​មិន​ពិបាក​ដែរ​​ រួមទាំងការចម្អិនក៏​មួយ​ភ្លែត​​ ដូច្នេះហើយ​បានជាលោក ជ្រើសរើស​លក់មាន់បំពង មានតែម្សៅនិងសាច់មាន់ប៉ុណ្ណោះ ចាំ​អតិថិជន​កុម្ម៉ង់​រួច​ចៀន​ហើយ​ដឹក​ចេញ​ ទើប​បាន​ចេញជា «ផុងកាង មាន់បំពងកូរ៉េ»។

ចំណែកចំណុចពិសេស របស់មាន់បំពងកូរ៉េរបស់លោក Mee នោះគឺ​ជា​សាច់​មាន់​ជ្រលក់​ក្នុង​ទឹកជ្រលក់​កូរ៉េ ជា​រូបមន្ត​ពិសេស​ដែល​បង្កើត​ឡើង​ដោយ Mee ផ្ទាល់ ផ្សំ​ជាមួយការ​បំពង​ក្តៅ​ៗថ្មីៗ តាម​ការ​បញ្ជា​ទិញរបស់អតិថិជន ទើបជាហេតុធ្វើឱ្យអតិថិជនជាច្រើនមានការចាប់អារម្មណ៍ជាបន្តបន្ទាប់។ គួរបញ្ជាក់អោយដឹងផងដែរថា៖ បច្ចុប្បន្នហាងមាន់បំពងរបស់លោក Mee មានចំនួន២សាខា ប៉ុន្តែនៅតែជាការលក់តាមអនឡាញដដែល ហើយថ្មីៗនេះលោកក៏ត្រៀមពង្រីកសាខាទី ៣ផងដែរ៕

អត្ថបទ៖ Bee
ប្រភព៖ sentangsedtee