យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មាន the Nation thailand បានឱ្យដឹងថា ប្រជាជនថៃបានងាកមករកសាច់ក្រពើវិញ បន្ទាប់ពីសាច់ជ្រូក និងសាច់មាន់ឡើងថ្លៃកប់ពពក។ សារព័ត៌មានដដែលបានឱ្យដឹងថា សាច់ក្រពើកំពុងត្រូវប៉ាន់នៅក្នុងប្រទេសថៃ ដោយកសិដ្ឋានចិញ្ចឹមក្រពើនៅខេត្ត Nakhon Pathom កំពុងលក់សាច់របស់សត្វនេះលើ Facebook ក្នុងតម្លៃ ៧០បាត (ជាង ២ដុល្លារ) ក្នុងមួយគីឡូក្រាម។
បើយោងតាមម្ចាស់កសិដ្ឋាន Hia Sak នៅស្រុក Kamphaeng Saen នៃខេត្ត Nakhon Pathom តម្លៃ ៧០បាត ក្នុងមួយគីឡូ ត្រូវបានគិតជូនលុះត្រាតែអតិថិជនបញ្ជាទិញយ៉ាងតិច ៣០គីឡូ ហើយចំពោះការទិញក្នុងចំនួនតិចៗ តម្លៃត្រូវបានគិតជូន ១០៥បាត (ប្រមាណជាង ៣ដុល្លារ) ក្នុងមួយគីឡូក្រាម។ ទោះបីជាយ៉ាងណាក្ដី តម្លៃរបស់សាច់ក្រពើនេះ នៅតែធូរថ្លៃជាងតម្លៃសាច់ជ្រូកដែលបានឡើងថ្លៃដល់ប្រហែល ២៣០បាត (ប្រមាណ ៧ដុល្លារ) ក្នុងមួយគីឡូក្រាម ខណៈផលិតកម្មជ្រូកធ្លាក់ចុះ។
ជាមួយគ្នានេះ ម្ចាស់កសិដ្ឋានបានបន្តថា កសិដ្ឋានបានចាប់ផ្តើមលក់ទៅឱ្យអ្នកប្រើប្រាស់ក្នុងស្រុកបន្ទាប់ពីការរឹតបន្តឹងជំងឺកូវីដ-១៩ បានរារាំងការនាំចេញសាច់ក្រពើរបស់ថៃទៅកាន់ប្រទេសចិនដីគោក តៃវ៉ាន់ និងហុងកុង។ ទន្ទឹមនឹងនោះ អតិថិជននៅលើទំព័រហ្វេសប៊ុកបាន និយាយថា ពួកគេងាកមកប្រើសាច់ក្រពើវិញដោយសារមានតម្លៃសមរម្យ និងរសជាតិឆ្ងាញ់ដូចសាច់មាន់ដែរ៕
អត្ថបទ៖ លីនី
ប្រភព៖ nationthailand